Bli med på Hollænderen 2017

Bli med på sensommerens vakreste eventyr, som i år går lørdag 26.august. 

Hollænderseilasen er sensommerens høydepunkt for seilerne i Oslofjorden. Her stiller både regattaseilere med høye ambisjoner og turseilere som vil ha en hyggelig tur på fjorden med vennegjengen før høsten setter inn,

Hollænderseilasen eies av Norsk Havseiler og krysserklubb og seilasen arrangeres i samarbeid med KNS , og Soon Seilforening
Den første Hollænderseilasen ble arrangert i 1970. Seilasen skulle den gangen være en høstseilas for å forlenge sesongen og for å kunne seile under litt barske forhold. Første år deltok 25 båter. Året etter overskred deltakelsen 100 båter, og de senere år har antallet ligget på ca. 200-300 båter. 

hollænderen lanterner

Hollænderseilasen foregår i ytre Oslofjord, for tiden på forskjellige baner/distanser avhengig av båttype og klasse. Dette gjør at seilasen favner alt fra de raskeste regattamaskinene til skøyter og turseilere.
I mange år ble seilasen forsøkt lagt til helgen nærmest fullmåne i begynnelsen av september, dette for å lette på navigasjonen om natten. Med dagens elektroniske hjelpemidler er ikke nattemørket lenger noe stort problem og regattaen forsøkes lagt til siste helgen i august.

Vi ønsker gamle og nye seilere velkommen til Norges nest største seilas, og satser på en flott sensommerseilas fra Son.

MELD DEG PÅ HER

 hollænderen

 

Sjekk Hollænderen  på Facebook  

Vi håper å se deg på startlinjen!

Read 906 times Last modified on fredag, 05 mai 2017 12:42

Hvor holder vi til?

Kongelig Norsk Seilforening

KNS er Norges største seilforening og en aktiv regattaarrangør. KNS er tilsluttet Norges Seilforbund (NSF).
Blant ca. 4000 medlemmer finner du en stor juniorgruppe, mange ivrige jenteseilere, hundrevis av tur- og havkappseilere og flere av Norges beste regattaseilere. I KNS finner du både fellesskap og særinteresser, alt avhengig av hva du er ute etter.

KNS har en fast ansatt ledelse og stab som dekker foreningens virkeområder og daglige drift.

 Kongelig Norsk Seilforening, Huk Aveny 1, 0287 Oslo

Telefon: 23 27 56 00, E-post: info@kns.no